11. Büyükler Dünya Kuraş Şampiyonası Başladı 03.12.2017

3 Bin yıllık Ata Sporumuz Kuraş'ın kalbi Bahçelievler'de atıyor

11. Büyükler Dünya Kuraş Şampiyonası Başladı

Uluslararası dev bir organizasyonla Bahçelievler Belediyesinin ev sahipliğinde düzenlenen 11. Büyükler Dünya Kuraş Şampiyonası başladı. Bahçelievler Hasan Doğan Spor Kompleksi'nde düzenlenen organizasyonun açılış törenine IKA Başkanı (Uluslararası Kuraş Federasyonu) Haider AHE Farman, IKA Kurucu Başkanı Kamil Yusupov, Türkiye Judo Federasyonu Başkanı Sezer Huysuz, Bahçelievler Belediye Başkanı Osman DevelioğluAK Parti İstanbul İl Başkanı Dr. Selim Temurci, AK Parti Bahçelievler İlçe Başkanı Av. Zülküf Türkoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Çıkrıkçı, İlçe Müftüsü Ömer Faruk Bilgili ve  BBSK Başkanı Yusuf  Yıldırım katıldı.

Açılışta konuşan Osman Develioğlu, 43 ülkeden 500'e yakın sporcuyu Bahçelievler'de ağırladıkları için mutluluk duyduklarını belirterek, "Sporu ve sporcuyu desteklemeliyiz. Çünkü spor, ülkeleri bir araya getiriyor, 43 dünya ülkesi Bahçelievler'de, Dünya Şampiyonası'nda yarışıyor. Bu çok önemli. Değişik ülkelerden gelen insanlar birbiriyle kaynaşıyor. 3 bin yıllık tarihi olan kuraşın, olimpiyat sporu olmasını diliyorum." ifadelerini kullandı.

Selim Temurci de sporun birleştirici gücüne dikkati çekerek, "Eğer bugün 43 ülkeyi kuraş için İstanbul'da buluşturduysak, sporcu kardeşlerimizle barışın, kardeşliğin nasıl bir şey olduğunu duyurma şansımız var. Kuraş sadece bir pehlivanlık, güç sporu değil, aynı zamanda ahlak ve mütevazılık sporudur. Bu spor bizim medeniyetimizin sporu, bunun için ayrıca gurur duyuyorum." şeklinde konuştu.

Uluslararası Kuraş Federasyonu Başkanı Haider AHE Farman ise şampiyonanın İstanbul'da düzenlenmiş olmasından dolayı mutluluk duyduklarını kaydetti.

Açılış seremonisi esnasında IKA Kurucu Başkanı Kamil Yusupov tarafından gelenek olarak, ev sahibi şehir olunması nedeniyle Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu ve protokol üyelerine Özbek Milli giysisi takdim edildi.

Şampiyonanın ilk gün sonuçları şöyle:

-48 Kg Bayanlar

1. Özbekistan 2. Güney Afrika 3. Türkmenistan ve Rusya

-60 Kg Erkekler

1. Kazakistan 2. Türkmenistan 3. İran ve Türkiye

-52 Kg Bayanlar

1. Özbekistan 2. Özbekistan 3. Ukrayna ve Çin Tapei

-66 Kg Erkekler

1. Özbekistan 2. İran 3. Türkmenistan / Türkmenistan

-57 Kg Bayanlar

1. Özbekistan, 2. Özbekistan 3. Güney Afrika ve Türkmenistan

-73 Kg Erkekler

1. Özbekistan 2. Özbekistan 3. Türkmenistan ve Ukrayna

-63 Kg bayanlar

1. Çin Tapei 2. Özbekistan 3. Türkmenistan ve Güney Afrika

Türkiye ile birlikte 43 ülkeden yaklaşık 500 sporcunun yarıştığı şampiyonanın son gününde ise Erkeklerde -81, 90. 100, +100 Kg, Bayanlarda -70, 78, 87, +87 Kg kategorilerinde oynanacak ön eleme, yarı final ve final müsabakalarının ardından gerçekleştirilecek ödül ve kapanış töreni ile şampiyona sona erecek.

11. Büyükler Dünya Kuraş Şampiyonası Başladı