15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Sergisi Açıldı 15.07.2017

Şehitlerimize ve Gazilerimize saygıyla…

15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Sergisi Açıldı

15 Temmuz 2016 gecesi milletimizin yazdığı destanı anmak amacıyla Bahçelievler Belediyesince hazırlanan “15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Sergisi” Bahçelievler kamu binaları meydanında açıldı.

Sergini açılışına Bahçelievler Kaymakamı İlker Arıkan, Belediye Başkanı Osman Develioğlu, İlçe Emniyet Müdürü Kenan Şaban Süzgün, İlçe Müftüsü Ömer Faruk Bilgili, AK Parti İlçe Başkanı Av. Zülküf Türkoğlu ve CHP İlçe Başkanı Mehmet Ali Özkan’ın yanı sıra şehit yakınları, gaziler ve vatandaşlar katıldı.

Açılış töreni Fatih Mehteran Takımı tarafından çalınan kahramanlık marşları ile başladı. Aziz Şehitlerimizin ruhlarına ithafen okunan Kuran-ı Kerim ve yapılan duanın ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile devam etti.

15 Temmuz ikinci kurtuluş harekâtıdır

Törende konuşan Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu, “15 Temmuzun birinci yıldönümünü hep birlikte anıyoruz. Bu yıl dönümlerinin anılmasının en büyük sebebi bir daha o günleri yaşamayalım o günleri bu günden hatırlayalım kendimizi hazırlayalım, bir daha bu günleri yaşamayalım diyedir. 15 Temmuz’da bu ülke çok büyük bir badireden geçti.  O gece bu ülkenin tarihini değiştireceklerdi bu ülkenin yapısını değiştireceklerdi, bu ülkeyi paramparça edeceklerdi ama birisi bu işe dur dedi. Birisi bu işe göğsünü siper etti dursun bu hayasızca akın dedi. O birisi bu millet’ti. Milletimiz, Cumhurbaşkanımızın talimatıyla sokağa çıktı ve ülkesine sahip oldu, tıpkı Çanakkale’de kurtuluş harekatında olduğu gibi. Bu millet geçmişte vatanına sahip çıktı, çıkmaya da devam edecek.  Hani Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un dediği gibi “Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır, toprak uğrunda ölen varsa vatandır”. Vatandaşlarımız o gece gözlerini kırpmadan silahlara göğüslerini süper ettiler, 249 Şehidimiz burada. O gün hayatlarını hiçe sayan şehitlerimiz sayesinde bu günleri yaşıyoruz.  Kurtuluş harekâtımızdaki şehitlerimiz sayesinde bu ülkede yaşıyoruz. 15 Temmuz 2016,  bu ülke için ikinci bir Kurtuluş harekâtıdır. Asker kisvesi altındaki hainler masum halka, masum insanlara silah çektiler, bomba attılar kurşun sıktılar birçok insanımız o gece hayatını kaybetti ve yaralandı. 249 insanımız o gece şehit oldular. Bizler rahat bir şekilde yaşamımızı sürdürelim diye.
15 Temmuz’lar unutulmayacak. Unutturulmayacak. 15 Temmuz’u hafife alanları da bu millet unutmayacak. 15 Temmuz’a kimse senaryo diyemez.  Eğer senaryo olsaydı bu sergide fotoğrafları yer alan insanlar şehit olurmuydu. 15 Temmuz’u hafife alanlara şehitlerimiz ve gazilerimiz gereken cevabı verdi, vermeye de devam edecektir." diye konuştu.

15 Temmuz kalkışmasına kontrollü demek optik çarpıtmadır

Bahçelievler Kaymakamlığı görevine yeni atanan İlker Arıkan ise konuşmasında; “Bizler 15 Temmuz’u Ankara’da yaşadık. O akşam ben de Ankara’da Genelkurmay karargâhının hemen önündeydim. O geceyi halkımızla birebir bende yaşadım. Orada genelkurmayın üzerinde bulunan ışıkları söndürülmüş bir helikopter tarafından tarandık. Daha sonra Meclisin önüne gittik, burası bombalandığında da o anlara tanıklık ettik. O gün orada şehit olanlar arasında sivil ve görevli tanıdığımız arkadaşlarımız vardı. Peygamberlikten sonra en yüksek mertebe olan şehitlik mertebesine nail olan tüm şehitlerimize rahmet diliyorum. Allah’ım bir daha bu günleri yaşatmasın. Bu günleri bir daha yaşamamak için de unutmamak gerekiyor. Maalesef, 15 Temmuz için kontrollüydü, tiyatroydu gibi laflar ediliyor. Bunların hepsi hikâye, hepsi optik çarpıtma, hepsi çok hafif laflar. Bizler 15

Temmuz’u unutmayacağız ve unutturmayacağız” dedi.

Konuşmaların ardından Bahçelievler Kaymakam İlker Arıkan ve Başkan Osman Develioğlu 15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Sergisinin açılış kurdelesini şehit ve gazi yakınları ile birlikte kesti.

Sergide, 15 Temmuz gecesini anlatan birbirinden çarpıcı fotoğraflar yer aldı. 15 Temmuz şehitlerinin fotoğraflarının da bulunduğu sergi, vatandaşları duygulandırdı. 15 Temmuz gecesi yaşananların fotoğraf kareleriyle hatırlatıldığı sergiye vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Şehit yakınları ve Gaziler onuruna yemek

Anma programına daha sonra Şehit yakınları ve Gaziler ile yakınları onuruna verilen yemekle devam edildi.

Bahçelievler Abidin Pak Öğretmen evinde verilen yemeğe Bahçelievler Kaymakamı İlker Arıkan, Belediye Başkanı Osman Develioğlu, İlçe Emniyet Müdürü Kenan Şaban Süzgün, İlçe Müftüsü Ömer Faruk Bilgili ve AK Parti İlçe Başkanı Av. Zülküf Türkoğlu’nun yanı sıra şehit aileleri, gaziler ve yakınları katıldı.

15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Sergisi Açıldı